Jump to content
Mechman Alternators

Voltage increase at idle but decrease while driving


Recommended Posts

Last week I installed my new 240 mechman and I already had Big 3 done using 0 ga and a rear battery. My mechman voltage at a stop light is 14.4 but when I'm driving it drops to 14-14.2. This is with the stereo on or off. Why do I decrease voltage when the alt rpm is increased? That's the opposite right?. I installed a 1 inch shorter belt with new tensioner and grounded the alt to the batt as instructed so no belt slipping. My factory alt stayed at 14.4 all time until bassing hard and I thought this upgrade would make things a lil better not lose voltage. I luv the new alt it does snap back after bassing full tilt and I know 14.2 is still acceptable but I guess Im having a hard time understanding what is wrong. Can anyone help?

Link to comment
Share on other sites

Nothing is wrong, you're thinking too much into it.

If you can hold over 14 volts with the stereo on the alt is working just fine.

That being said a lot of people's definition of "music" is a clipped 30 hz sine wave with some 80 IQ knuckle head grunting about committing crimes and his genitals.

Link to comment
Share on other sites

Long explanation that I'm too lazy to type out right now but just understand it's not going to hurt anything

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 354 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...