Jump to content

Battery help: AGM


Recommended Posts

25 minutes ago, BassMunky said:

Yes I think soo.. it a brand new alternator.  Is it wiring???? I have 3 grounds big 3

What size engine do you have and what amperage is the alternator and what brand is the alternator?  

2011 Chevy Silverado under construction

My build log here. Check it out! 

 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Dafaseles said:

What size engine do you have and what amperage is the alternator and what brand is the alternator?  

2.7  4 cylinder 80 amp

Napa brand alt... 

Shakin not Stirred....my buildhttp://www.stevemead...ngle-cab-build/412 CVX

And put a sealed enclosure in your trunk cut a hole in your deck and call it ported :lol2:

Link to comment
Share on other sites

Your battery's are fine (most likely)

 

The drop, to 13, is your alt. Not the batteries, i hightly doubt your batteries are chilling at 13plus .... Relax, and let it eat. 

 

If you feel frisky, load test them. ... remove the cables, put your meter on them, look at nominal voltage, then, hook something, anything up to them, (ive used a 12v computer fan, 12v led's, a ton of shit, it doesnt have to be a large draw) and see if they tank,... if they do, you have a bad cell, if not , then your fine. My guess is your fine, .... let it eat. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Kyblack76 said:

Your battery's are fine (most likely)

 

The drop, to 13, is your alt. Not the batteries, i hightly doubt your batteries are chilling at 13plus .... Relax, and let it eat. 

 

If you feel frisky, load test them. ... remove the cables, put your meter on them, look at nominal voltage, then, hook something, anything up to them, (ive used a 12v computer fan, 12v led's, a ton of shit, it doesnt have to be a large draw) and see if they tank,... if they do, you have a bad cell, if not , then your fine. My guess is your fine, .... let it eat. 

One battery was good the other had drastic discharge....

Shakin not Stirred....my buildhttp://www.stevemead...ngle-cab-build/412 CVX

And put a sealed enclosure in your trunk cut a hole in your deck and call it ported :lol2:

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Kyblack76 said:

Your battery's are fine (most likely)

 

The drop, to 13, is your alt. Not the batteries, i hightly doubt your batteries are chilling at 13plus .... Relax, and let it eat. 

 

If you feel frisky, load test them. ... remove the cables, put your meter on them, look at nominal voltage, then, hook something, anything up to them, (ive used a 12v computer fan, 12v led's, a ton of shit, it doesnt have to be a large draw) and see if they tank,... if they do, you have a bad cell, if not , then your fine. My guess is your fine, .... let it eat. 

 

13 hours ago, Dafaseles said:

How many watts are you pushing? And what agm's are you using? 

Is this normal....
 
 Driving charge at 14.3 when I come to a stop it will drop to 13.8 13.6.. then when I move again. I spike to 15 then drop to 14.3

Shakin not Stirred....my buildhttp://www.stevemead...ngle-cab-build/412 CVX

And put a sealed enclosure in your trunk cut a hole in your deck and call it ported :lol2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 301 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...