Check out the SMD Store @ WcCarAudio.com!

Jump to content
 
 

Recommended Posts

Just now, Triticum Agricolam said:

Without seeing your actual setup its pretty hard to diagnose just what exactly went wrong.  

I mean it's 12 now so I can't really put it all back together, but I can show you pictures of the subs/amp that I have, and the box.

Is that of any use?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post some pics of your boxes terminals tomorrow, I am curious if you shorted something out.

When you played them did all four play just the one that blew played harder? or did only one sub play?


My Daily 8th gen Civic Coupe

https://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/211131-honda-civic-coupe-08-2k-daily-headaches/ (Build Log)

Gear (specifics on build log)

Pioneer 80 PRS / RF P600x4 / DC 2k / Mechman 240 A / XS D3400 + D5100R / Two SA-12(D4) / RF T2 Components / Sky High Wiring (OFC)

~3.6 Cubed Net / 34 Hz Tuned / Center Port

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Joshdashef said:

Post some pics of your boxes terminals tomorrow, I am curious if you shorted something out.

When you played them did all four play just the one that blew played harder? or did only one sub play?

All songs were hitting hard as hell, there's no way that it was only one of those subs. Not only that but I was staring directly at them and all of them were moving evenly. It wasn't just me, me and my dad were both in the truck watching them all and listening to it. It hit hard as hell so there's no way it was only one. I can show you a picture of the Box though. It's not finished it was only used for a test bump.

20190314_000805.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

They are over 1 inch apart. So there's no way they could have shorted. And if it did short shouldn't hit have put the amp in protect? Or blown the amp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is my EXACT amp. I had to get this one from Google tho, the truck is outside and it's raining hard as hell.

Screenshot_20190314-001025_Google.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe you got a lemon sub? chasing a tail sucks man.

Any particular sounds you recall when you noticed it was blown?


My Daily 8th gen Civic Coupe

https://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/211131-honda-civic-coupe-08-2k-daily-headaches/ (Build Log)

Gear (specifics on build log)

Pioneer 80 PRS / RF P600x4 / DC 2k / Mechman 240 A / XS D3400 + D5100R / Two SA-12(D4) / RF T2 Components / Sky High Wiring (OFC)

~3.6 Cubed Net / 34 Hz Tuned / Center Port

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

theres the smallest chance in the world that the sub was wired wrong from the factory. Extremely unlikely. but still a chance it could happen.

Thats the weirdest thing ive ever heard!

Its also possible the amp could have a weird defect that causes DC or broken signal to pass to the subwoofer for some reason.

Edited by realflow100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Side note, I love the color scheme of that amp. Orange with the black and white lettering sick!


My Daily 8th gen Civic Coupe

https://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/211131-honda-civic-coupe-08-2k-daily-headaches/ (Build Log)

Gear (specifics on build log)

Pioneer 80 PRS / RF P600x4 / DC 2k / Mechman 240 A / XS D3400 + D5100R / Two SA-12(D4) / RF T2 Components / Sky High Wiring (OFC)

~3.6 Cubed Net / 34 Hz Tuned / Center Port

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Joshdashef said:

Maybe you got a lemon sub? chasing a tail sucks man.

Any particular sounds you recall when you noticed it was blown?

Me and my dad both were suspecting that. I remember faintly smelling a weird smell, but my dad Vapes all the time. Didn't know if he got a new juice. (Hes trying to quit smoking, hes unironiclly vaping.) And after that smell started getting worse I look back and started hearing a faint rub so I turn down the volume a bunch. After that we both concluded that something was wrong. The very first sub I pulled out (the blown one) had a whole bunch of smoke coming from the motor, and stunk like an electrical fire. I'm just glad that it didn't catch fire and burn down the whole fucking truck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Joshdashef said:

Side note, I love the color scheme of that amp. Orange with the black and white lettering sick!

Ikr! It's a badass amp, too bad Quantum no longer exists. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...