Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mrdavebasshead75

Still dipping!

Recommended Posts

Ok im still dipping down to 11ish. Any help will be MUCHO appreciated. I have a positive run to back and a negative run to back. Stock alt and batt in front and a Shuriken BT-100 in the rear. Big 3 done in 1/0 as well as all runs. Running a Skar 1500 on (2) SA-15's @ 1ohm and a Planet Audio BB 4.150 on (2) sets of mids. I have a 2001 Bravada with a 120 amp stock alt I believe. Beats like hell but dips LOOOOWWWW at full tilt even after just a few minutes. Cant really enjoy it. Any help will be appreciated!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stock alt and batt in front. Running a Skar 1500 on (2) SA-15's @ 1ohm and a Planet Audio BB 4.150 on (2) sets of mids

hmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

are you using OFC 0 gauge?


Buyer/Seller Feedback Thread: http://www.stevemead...5015-bump4life/
MB C220 153 Trunk Car Build Log: http://www.stevemead...d/#entry1840136
MB C280 Ipad Dash SQ Build Log: http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/194484-bump4lifes-new-benz-tony-c-relay-kit-pictures-ce-electric-audison-front-stage-installed/
My SPL Log: http://www.stevemead...__fromsearch__1

Mercedes Benz AMG C43
Highs/Mid Highs/Mid-Bass
TBD
SUB-Stage
TBD
Electrical
TBD
Best Scores out of a trunk
153.0 sealed legal full tilt clamped 5524 @ 42 hz
154+ windows down, 155+ kick

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 seems low to me......with what your running.....

Is that the original stock battery ?? That could be all but dead......

Yes, you need more. ALT and bank.

But, for what your running.... and you see 11 after just seconds of playing?!?!?!... i would be all over that thing, meters in hand...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whats resting voltage? Have those batteries checked. You shouldnt be dipping that low. Check all connections to make sure they arent loose. Check grounds, depending on where you put them they may need to be moved. A bad ground will mess everything up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive seen drops into the 11s with true 1200 watt amps. cause = shitty wiring. Voltage drop so quickly is usually caused by bad wiring somewhere. If he has 2 batts on that amp My bet would behe has bad grounds first, then that he didnt use OFC. that alt and battery no matter what stock bat he has (unless it is dead) and the secondary bat is more than enough to run that with good wiring


Buyer/Seller Feedback Thread: http://www.stevemead...5015-bump4life/
MB C220 153 Trunk Car Build Log: http://www.stevemead...d/#entry1840136
MB C280 Ipad Dash SQ Build Log: http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/194484-bump4lifes-new-benz-tony-c-relay-kit-pictures-ce-electric-audison-front-stage-installed/
My SPL Log: http://www.stevemead...__fromsearch__1

Mercedes Benz AMG C43
Highs/Mid Highs/Mid-Bass
TBD
SUB-Stage
TBD
Electrical
TBD
Best Scores out of a trunk
153.0 sealed legal full tilt clamped 5524 @ 42 hz
154+ windows down, 155+ kick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Battery up front is a brand new Walmart special. Biggest I could get BEFORE I had beats in the truck. I have one negative run to the back Shuriken and its grounded up front along with the big 3 scraped to bare metal and engine block. The Shuriken is NOT grounded in back. Should I ground it in back? The front rests @ 12.2 & Shuriken rests at 12.4. When running, Shuriken is at 14.2 & front is at 14.1. I figured im only running just a tad over 1800 watts total and believed the big 3 and Sburiken would suffice. And all wire is Knu CCA..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go back through and make sure all bolts are tight and terminals are soldered/crimped tight.

Again, how was your gain set?

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...